Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
Organik vişne reçeli yapımında kullanılan malzemelerin her biri, reçelin lezzeti, kıvamı ve besin değerleri üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla, 1 orta boy kavanoz reçel için gerekli malzemeler aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır:
Ayrıca, çekirdekleri çıkarmadan da çekirdekli vişne reçeli tarifi yapabilirsiniz. Bu şekilde vişne taneleri, eklenen şekerle yeterince sulanmayabilir, bu yüzden az miktarda su ekleyebilirsiniz.
1 orta boy kavanoz vişne reçeli yapımı adım adım aşağıdaki şekilde açıklanmaktadır:
Reçeli, meyvelere zarar vermemek için fazla karıştırmadan ve düşük ateşte pişirmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Reçeli karıştırmadan pişirmeniz ayrıca tencerenin kenarlarının şekerlenmesini de önleyecektir.
Ek olarak, kaynama sırasında tencerenin yüzeyinde biriken köpükleri tahta bir kaşığın ucuyla alıp temizlemelisiniz. Reçel piştikten sonra kavanoza almadan önce güneş gören bir yerde koyulaşması için bekletmek de gereklidir. Ardından kavanozlara doldurup oda ısısında bulunan bir yerde saklayabilirsiniz. Reçel yapımı görüldüğü üzere dikkat gerektiren bir süreç olduğundan, vişne reçeli fiyatı da bu husulardan etkilenmektedir. Ev yapımı vişne reçeli fiyatı da malzemelerin organikliği gibi faktörler nedeniyle daha fazla olabilmektedir.
İlaveten, reçelin kıvamını kontrol etmek için berrak suya bir damla reçel damlatın. Reçel suyun içinde yayılıyorsa kıvamı tutmamış demektir, ancak damla halinde kalıyor ve dağılmıyorsa kıvamı tam olmuş demektir.
Vişne reçeli faydaları çok olmakla beraber evlerde de sıklıkla kullanılan bir tatlı türü olmaktadır.
Vişne reçeli ile yapılan tatlı tarifleri, bu lezzetli reçelin zengin tadını ve aromasını ön plana çıkarır. Bu tarifler, vişne reçelinin tatlılara kattığı eşsiz lezzeti en iyi şekilde değerlendirmek için harika seçeneklerdir. Vişne reçeli kullanarak yapabileceğiniz tatlılar aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır:
Vişne reçelinin kalori değerleri, farklı ölçü birimlerinde aşağıdaki gibidir:
Vişne reçeli yapmak için 1 kilo vişneye genellikle 500 gram toz şeker eklenir. Bu miktar, yaklaşık 2.5 su bardağı şekere denk gelmektedir, çünkü standart bir su bardağı yaklaşık 200 gram toz şeker almaktadır. Öte yandan, şekersiz vişne reçeli yapmak isterseniz şeker yerine bal gibi çeşitli tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Diyet vişne reçeli de bu yöntemler kullanılarak yapılmaktadır.
Reçelin pişirme aşamasında limon suyu eklemek, kıvamın tutmasına yardımcı olur. Limonun asidik yapısı, reçelin daha yoğun bir kıvam almasını sağlar. Limon suyu eklendikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edilmelidir.
Genellikle çekirdekli yapılan vişne reçellerine 1 su bardağı su eklemek gerekmektedir. Çekirdeksiz reçellerde ise vişneler kolaylıkla sularını salabileceği için su eklemeye genellikle gerek yoktur.
İki su bardağı su ve bir su bardağı şeker ile bir şerbet hazırlayın. Bu karışımı kaynatıp, koyulaşan reçelinize ekleyin. Bu yöntem, reçelinizi sulandırarak daha akışkan bir kıvama getirebilir.
Diğer yemek tarifleri yazılarımızı görmek için Dr.Maya yemek tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz.